Zangcoach worden

Voor iedereen die de passie voor zingen wil doorgeven

Ben je nog geen coach of net beginnend? Coach je al en wil je je skills verbreden? Ik verzorg VocalFeedback opleidingen aan ervaren èn onervaren coaches door heel Nederland. Na de opleiding ben je gediplomeerd zangcoach en geautoriseerd in het werken met de VocalFeedback methode. Al tijdens de opleiding krijg je de ruimte om gratis aan te sluiten bij de teamdagen waarbij we als coaches ekaar inspireren, ontwikkelen en verder helpen.

De opleiding is volledig individueel, zodat ik helemaal in kan tunen op jouw achtergrond, jouw vragen en wat jij nodig hebt. Het biedt daardoor ook de mogelijkheid om de lessen flexibel te plannen naar wat voor jou uitkomt en haalbaar is. Lessen kunnen op locatie of via Zoom (of een combinatie) worden gevolgd. Gemiddeld doen coaches er een jaar over voordat ze de opleiding compleet afronden. 

Het huidige VocalFeedback coach team!

Over de methode: VocalFeedback is de beproefde èn unieke zangmethode van Alfons Verreijt. Hij verdiepte zich in moderne zangmethodes, zoals EVTS, CVT en Lichtenberger, maar trok de conclusie dat de ideale zangmethode nog niet bestond. Met name het analytische karakter van de moderne zangmethodes was voor zijn gevoel niet praktisch genoeg. VocalFeedback gaat ervan uit dat je je stem direct aan kan sturen zonder aan registers te hoeven denken. Je leert je stembanden voelen en aansturen. Daarnaast maakt VocalFeedback gebruik van de directe interactie tussen motoriek, emotie en de stem.methode waarbij je beter leert zingen door te voelen wat je met je stembanden doet. Hoe je lijf daarop reageert en welke rol emotie daarbij speelt. 

De opleiding bestaat uit 10 sessies:
Lesdag 1 t/m 5 duren 2 uur: 1 uur theorie en 1 uur zang.
Lesdag 6 t/m 9 duren circa 3 uur: 1,5 uur theorie en zang en 1,5 uur stage
Lesdag 10 is examen (theorie en praktijk)

De totale opleiding, inclusief boek en lesmateriaal, stage, lesuren en tussentijdse begeleiding kost €2500,- ex btw. Dit bedrag is in samenspraak met Alfons Verreijt tot stand gekomen. Betaling in termijnen is mogelijk. Na afronding ontvang je het diploma, het VocalFeedback logo en de formele toestemming om jezelf te profileren en onderscheiden als geautoriseerd VocalFeedback docent. 

Interesse? Dan is een vrijblijvend gesprek hierover met elkaar een toffe eerste stap! (zie tabblad -contact-)