Zangcoach worden?

Voor iedereen die de passie voor zingen wil doorgeven

Ik verzorg VocalFeedback opleidingen aan ervaren èn onervaren coaches door heel Nederland. Het is mijn missie om deze methode verder te verspreiden, zodat zoveel mogelijk zangers hiervan kunnen profiteren. Daarom ben ik altijd op zoek naar coaches die de opleiding tot gediplomeerd en geautoriseerd VocalFeedback coach willen volgen.


Over de methode: VocalFeedback is de beproefde èn unieke zangmethode van Alfons Verreijt. Hij studeerde docerend musicus aan de conservatoria van Rotterdam en Hilversum. De VocalFeedback methode maakt het zingen zoveel eenvoudiger dan veel andere methodes. De methode gaat ervan uit dat je je stem direct aan kan sturen zonder aan registers te hoeven denken. Je leert je stembanden voelen en aansturen. Er zijn, op stembandniveau, maar twee manieren waarop je een toon kunt maken: mèt compressie en zonder compressie. Die verschillen leer je voelen en inzetten. Daarnaast maakt VocalFeedback gebruik van de directe interactie tussen motoriek, emotie en de stem.

Of anders gezegd: Je leert beter zingen door te voelen wat je met je stembanden doet. Hoe je lijf daarop reageert en welke rol emotie daarbij speelt. Als je werkt volgens de VocalFeedback methode dan wordt er gewerkt aan het motorisch én emotioneel geheugen: alles wat geleerd wordt, wordt eerst bewust gevoeld. En wordt als ervaring opgeslagen. Je bent dus veel minder aan het denken en werkt vanuit lichaamsgevoel.

Tijdens de ontwikkeling van VocalFeedback methode stuitte Alfons op NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Daarmee realiseerde hij zich dat ons brein in staat is om meer dan 90% van het zingen op de automatische piloot te leren doen. Door middel van het zogenaamde ‘ankeren’, een term uit de NLP, worden zangtechnische lagen aan elkaar gekoppeld in het onderbewustzijn. Dit levert onmiddellijk spectaculaire resultaten op. 

Over de opleiding: Na de opleiding ben je gediplomeerd zangcoach en geautoriseerd in het werken met de VocalFeedback methode. Al tijdens de opleiding krijg je de ruimte om gratis aan te sluiten bij de teamdagen waarbij we als coaches ekaar inspireren, ontwikkelen en verder helpen.

De opleiding is volledig individueel, zodat ik helemaal in kan tunen op jouw achtergrond, jouw vragen en wat jij nodig hebt. Het biedt daardoor ook de mogelijkheid om de lessen flexibel te plannen naar wat voor jou uitkomt en haalbaar is. Lessen kunnen op locatie of via Zoom (of een combinatie) worden gevolgd. Gemiddeld doen coaches er een jaar over voordat ze de opleiding compleet afronden. 

De opleiding bestaat uit 10 sessies:
Lesdag 1 t/m 5 duren 2 uur: 1 uur theorie en 1 uur zang.
Lesdag 6 t/m 9 duren circa 3 uur: 1,5 uur theorie en zang en 1,5 uur stage
Lesdag 10 is examen (theorie en praktijk)

De totale opleiding, inclusief boek en lesmateriaal, stage, lesuren en tussentijdse begeleiding kost €2500,- ex btw. Dit bedrag is in samenspraak met Alfons Verreijt tot stand gekomen. Betaling in termijnen is mogelijk. Na afronding ontvang je het diploma, het VocalFeedback logo en de formele toestemming om jezelf te profileren en onderscheiden als geautoriseerd VocalFeedback docent. 

Interesse? Dan is een vrijblijvend gesprek hierover met elkaar een toffe eerste stap! (zie tabblad -contact-)